Trivićeva čestitala Svjetski dan prosvjetnih radnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trivićeva čestitala Svjetski dan prosvjetnih radnika

Izvor: RTRS | Datum:05.10.2021.

Povodom Svjetskog dana prosvjetnih radnika ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić uputila je čestitku svim prosvjetnim radnicima, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.
 
Trivićeva je istakla da posvećenost prosvjetnih radnika odgovornom pozivu vaspitanja i obrazovanja mladih čini ovaj posao časnim i posebnim.

- Ovaj dan je prilika da se istakne uloga prosvjetnih radnika u društvu, kao i da se svi podsjetimo na plemenitu misiju koja je sastavni dio njihovog posla. Prosvjetnim radnicima dugujemo kao društvo veliku zahvalnost, posebno u protekle dvije godine opterećene pandemijom virusa korona tokom kojih su uložili dodatne napore kako bi učenicima u Republici Srpskoj omogućili redovnu i kvalitetnu nastavu - pporučila je Trivićeva.

Trivićeva je naglasila da je "veoma važno da zaposleni u prosvjeti budu motivisani zbog čega ćemo i u narednom periodu raditi na poboljšanju položaja prosvjetnih radnika i unapređenju uslova rada u svim školama".

- Cijeneći vašu potrebu za kontinuiranim usavršavanjem, a koje nalažu i reformski procesi i nastojanje Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske da unaprijedi kvalitet obrazovanja, bićemo fokusirani na obezbjeđivanje kvalitetnih stručnih usavršavanja za sve zaposlene u prosvjeti - rekla je Trivićeva.

Trivićeva je navela da su prijedlozi prosvjetnih radnika kako da sistem učinimo funkcionalnijim, a nastavu osavremenimo i približimo razvojnim potrebama djeteta veoma dragocjeni.

- U tom smislu vas pozivamo da zajednički i intenzivno nastavimo da radimo na stvaranju savremene škole u najboljem interesu mladih generacija. Uz želju da radosno i dostojanstveno obilježite ovaj dan, svima želim uspjeh u daljem radu - istakla je Trivićeva.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: