Херцеговачка кућа у Београду до краја године | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Херцеговачка кућа у Београду до краја године

Извор: Hercegovina press | Датум:07.10.2021.

Пословни објекат Херцеговачке куће у Београду требао би да буде отворен до краја године или најкасније на прољеће, изјавио је Срни директор требињског Аграрног фонда Веселин Дутина.


Дутина је навео да је Аграрни фонд до сада ширио мрежу пословних објеката, а круна ће бити отварање Херцеговачке куће у Београду како би понудили традиционалне херцеговачке производе и на том тржишту.
Он је додао да се овај фонд кроз Херцеговачку кућу представио на манифестацији Дани Српске у Србији, на презентацији у Београду.


Дутина је напоменуо да се у оквиру манифестације састао са градоначелником Београда Зораном Радојичићем, који је пружио подршку идеји отварања Херцеговачке куће у Београду и заузеће се да се пронађе адекватан пословни простор у центру града.
– Министарства пољопривреде Србије и Српске израдила су правни акт који ће омогућити извоз производа малих пољопривредних произвођача у Србију и остало је да се верификује тај акт да би он био правоснажан и да могла да почне продаја производа из Српске у Србију – рекао је Дутина.


Он је навео да то отвара могућност да се ради на опремању објекта, те се нада да ће након завршетка свих процедура Херцеговачка кућа у Београду бити отворена до краја године или најкасније на прољеће.
– То ће бити на наше велико задовољство, али и на задовољство наших пољопривредних произвођача, тако да се испуњавају сва обећања која смо дали нашим произвођачима – истакао је Дутина.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: