Vučić: Hvala Petroviću i Dodiku na ustupljenim megavatima električne energije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vučić: Hvala Petroviću i Dodiku na ustupljenim megavatima električne energije

Izvor: Alo | Datum:09.10.2021.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da u narednom periodu svijet očekuje velika energetska kriza, ali je poručio da građani Srbije ne moraju da brinu, da će imati tople domove, dovoljno struje i gasa i da cijene neće rasti.Vučić je poslije sjednice Predsjedništva SNS-a istakao da se sada sve preduzima kako bi privreda bila što više zaštićena od porasta cena energenata na tržištu.Ukazao je da je Srbija napravila pravi potez gradeći gasovod uprkos svim pritiscima spolja, kroz koji je gas potekao 1. oktobra, i koji, tvrdi, perfektno funkcioniše.
Pored toga, kada je u pitanju gas kaže da su popravljene sve stanice, i urađeno sve sto nije rađeno 45 godina.Napominje i da energija vjetra i sunca nije dovoljna i da Srbija zato razgovara sa Amerikancima i UAE kako bi se za 15 odsto podigli i kapaciteti proizvodnje struje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: