Dubrovniknet: Oni misle stvarno ozbiljno!Gradi se aerodrom u Trebinnju. | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dubrovniknet: Oni misle stvarno ozbiljno!Gradi se aerodrom u Trebinnju.

Izvor: Dubrovniknet | Datum:12.10.2021.

Za početak izgradnje trebinjskog aerodroma fali samo jedan papir. Naime, za početak radova nephodno je da Savjet ministara BiH i Vlada Srbije potpišu memorandum o razumijevanju i suradnji, a nacrt tog dokumenta izradilo je Ministarstvo komunikacija i transporta BiH, saznaje portal CAPITAL.

U Nacrtu spomenutog memoranduma navodi se da je izgradnja aerodroma ključna za ekonomski i društveni razvoj BiH i Srbije te da postoji čvrsta volja i veliki potencijal za suradnju navedenih zemalja. Dokument bitrebao biti potpisan u Beogradu. U njemu stoji i da bi posebnu pažnju trebalo posvetiti stvaranju uvjeta za nesmetanu izgradnju i certificiranje aerodroma u Trebinju, stvaranju uvjeta za odvijanje međunarodnog zrakoplovnog prometa, reguliranju boravka i imigracijska pitanja ključnih za boravak kadrova u BiH, kao i stvaranje uvjeta za pružanje aerodromskih usluga.

Aerodrom bi se trebao graditi 14 kilometara od centra Trebinja, u blizini mjesta Talež, a radovi bi trebali započeti 2022. godine. Njime bi idućih 30 ili 35 godina putem koncesije trebala upravljati Srbija, koja bi izgradnju aerodroma većinski trebala i financirati.

Portal CAPITAL podsjeća da je priča o izgradnji aerodromu započela sad već davne 2006. godine, a 2007. godine predstavljena je i studija izvodljivosti koja je pokazala da je izgradnja aerodroma opravdana. Već tada su se pojavile informacija da bi pista treba biti duga tri kilometra i samim tima prikladna za sve vrste zrakoplova. Prema tadašnjim izračunima izgradnja aerodroma koštala bi oko 160 milijuna eura.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: