AKCIJA BALKANSKI KARTEL : U Španiji uhapšen Srbin vođa NARKO KARTELA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

AKCIJA BALKANSKI KARTEL : U Španiji uhapšen Srbin vođa NARKO KARTELA

Izvor: Hercegovina press | Datum:19.10.2021.

Zlatan Petrović (40), državljanin Srbije, uhapšen u velikoj akciji u Đironi u Španiji, a sumnjiči se za trgovinu narkoticima.

Srpski državljanin Zlatan Petrović (40) uhapšen je u Đironi, a španska nacionalna policija označila ga je kao jednog od vođa tzv. balkanskog kartela u ovoj zemlji, ali i da je navodno bio na čelu i slovenačke ćelije ovog klana.

Da podsjetimo, saradnjom više evropskih policija, u akciji u kojoj je učestvovao i MUP Srbije, razbijen je balkanski kartel, grupa koja je trgovala narkoticima iz Južne Amerike. U akciji „Musala“ uhapšena je čak 61 osoba, a prema podacima španske policije, prokrijumčareno je preko četiri tone narkotika.

Istraga


– Šef organizacije, srpski državljanin Zlatan Petrović, imao je prebivalište u Vidreresu, a u policijskim krugovima bio je označen kao „visokorizična osoba, pripadnik balkanskog kartela“ – prenosi portal Periodiko de Aragon.

Istraga protiv Petrovića, kako navode mediji, počela je posle hapšenja u Sloveniji, gdje je privedeno više pripadnika kartela koji su bili bliski „kavčanima“:



– Španskoj policiji stigla je informacija da se vođa krije u provinciji Đirona. Petrović nije bio nepoznat policiji, jer se i 2020. godine njegovo ime pominjalo u sklopu istrage o klanu koji je trgovao marihuanom u Kosta Bravi, a on je i tu bio označen kao vođa grupe.

U momentu kada je stavljen pod nadzor, kako navode mediji, utvrđeno je da on stanuje u slijepoj ulici, gdje ima plac sa tri vile, i to u dijelu grada u kome policija izuzetno rijetko vrši kontrole.

– Trudio se da ostane nezapažen, imao je dnevnu rutinu koja ne bi ukazala da je na čelu mafijaške organizacije. Ustajao je između četiri i pet sati ujutru, kao da je biznismen, pa odlazio na sastanke s ljudima koji su zapravo trgovci drogom. Nikada lično nije bio uključen u transport – piše Periodiko de Aragon.

 

Blic


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: