Nestala djevojka u Hercegovini | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nestala djevojka u Hercegovini

Izvor: Hercegovina press | Datum:19.10.2021.

Policija u Mostaru traži djevojku koja se udaljila od kuće, u ponedjeljak 18. oktobra. Kako je istaknuo Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNŽ, slučaj je tokom jučerašnjeg dana, policiji prijavio djevojkin otac, nakon čega su se policijske snage uključile u potragu.


“Djevojka iz Mostara, rođena 2001. godine, udaljila se od kuće tokom jučerašnjeg dana, o čemu nas je obavijestio njezin otac. Slučaj još uvijek ne vodimo kao ‘nestala’ jer postoji zakonsko razdoblje nakon kojeg nekog možemo proglasiti nestalim“, rekao je Marić za Bljesak.
Juče su, kako navodi, provjerili određene adrese, na kojima se po dojavama djevojka mogla kretati, no nisu je pronašli.
„Čim roditelji sumnjaju odmah se vrše potrage. Imali su sumnju da je na adresi u Vrapčićima kod jedne osobe, no nismo je pronašli. Provjerili smo i neke druge lokacije i dalje radimo potragu u suradnji s drugim agencijama“, dodao je Marić i naglasio kako trenutno preduzimaju sve mjere u svojoj nadležnosti predviđene zakonom.

Bljesak


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: