ERS SPONZOR MANIFESTACIJE POVODOM VIJEKA OD DOLASKA DONSKOG KORPUSA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ERS SPONZOR MANIFESTACIJE POVODOM VIJEKA OD DOLASKA DONSKOG KORPUSA

Izvor: Hercegovina press | Datum:21.10.2021.

Za 1. novembar planirana je Manifestacija „Doncima u čast“, koju priređuje Zavičajni klub „Osvit“ iz Bileće povodom stogodišnjice od dolaska Donskog kadetskog korpusa u Bileću, a generalni je sponzor skupa je „Elektroprivreda Republike Srpske“ /ERS/ , rečeno je Srni u ovom preduzeću.

Predsjednik Zavičajnog kluba „Osvit“ iz Bileće Miodrag Hrnjez rekao je da će, zahvaljujući podršci ERS-a i generalnog direktora ovog preduzeća Luke Petrovića, ova manifestacija biti na zavidnom nivou.



Hrnjez je istakao da se na svečanoj akademiji, koja će biti priređena u Bileći 1. novembra, očekuje prisustvo eminentnih gostiju iz Rusije, kao i zvaničnika Republike Srpske.

On je naveo da će među istaknutim gostima iz Rusije biti i generalni direktor „Gasprom medija grupe“, kao i komandant Donskog kadetskog korpusa.

„Zahvaljujući ERS-u i generalnom direktoru Luki Petroviću uspjećemo da na svečanu akademiju okupimo zavidan broj kulturnih pregalaca, očekujemo dolazak Ivane Žigon, prvakinje drame u Narodnom pozorištu u Beogradu, te kulturno-umjetničkih društava i horova iz Hercegovine, tako da će akademija biti na visokom nivou“, rekao je Hrnjez.

On je naveo da vjeruje da će ovaj događaj imati veliki odjek u Rusiji, te istakao da je obilježavanje 100 godina od dolaska Donskog kadetskog korpusa u Bileću veliki događaj ne samo za Bileću i Hercegovinu, nego i za Republiku Srpsku.

Iz ERS-a su poručili da je ova kompanija uvijek spremna da podrži kvalitet i podstakne očuvanje tradicije i kulturne baštine.

Svečana akademija „Doncima u čast“ povodom jubileja 100 godina od dolaska Donskog korpusa u Bileću biće održana u Domu kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći 1. novembra, sa početkom u 19.00 časova.

Srna


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: