U Bileći od 1. do 3. novembra Manifestacija ''Doncima u čast'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Bileći od 1. do 3. novembra Manifestacija ''Doncima u čast''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:29.10.2021.

 

U Bileći će od 1. do 3. novembra biti održana Manifestacija "Doncima u čast", koju priređuje bilećki Zavičajni klub "Osvit" povodom stogodišnjice od dolaska Donskog kadetskog korpusa u Bileću.

Organizatori su za ponedjeljak, 1. novembra najavili svečanu akademiju koja će biti održana sa početkom od 19 časova u Domu kulture „Jevto Dedijer“.

U programu učestvuju: Crkveni hor „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“, Muzička škola  Trebinje, Muzička škola Nevesinje, Muzička škola Gacko, Etno grupa „Simonida“ Nevesinje, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Žigon, Damjan Radović, Zdravka Babić, Olga Kosović, Anđela Svorcan i gosti iz Rusije.

U utorak, 2. novembra u 9 časova biće održan pomen i polaganje cvijeća na Ruskom groblju u Bileći. U 11 časova polaganje cvijeća na Spomen ploču  poginulim u ratu 1991-1995, posjeta Spomen sobi u Bileći. Za 12 časova planirana je posjeta Spomen kapeli na Korićkoj jami i posjeta  hramu Svetog Jovana Kroštantskog. U 19 časova u foajeu Doma kulture biće otvorena izložba „BILEĆKI ZNAMENITI DONCI“.

Projekcija dokumentarnih filmova „Ruski kadeti  u Bileći“-  autora Sanje Pešut i „Ruska emigracija u Bileći početkom  20. vijeka“ autora Dejana Puhala biće održana u 19.30 časova. 

Za srijedu, 3. novembra najavljeno je „Bratsko veče“ kada će biti održana  projekcija filma „DKKK 2021“ i program kulturno- umjetničkih društava iz Bileće.

Predsjednik zavičajnog kluba Osvit Ljumo Hrnjez rekao je da se očekuje dolazak eminentnih gostiju iz Rusije, kao i predstavnika vlade Republike Srpske. Generalni  sponzor skupa je "Elektroprivreda Republike Srpske".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: