Gacko: Vlada pomaže izgradnju zgrade za mlade bračne parove | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Vlada pomaže izgradnju zgrade za mlade bračne parove

Izvor: rtrs | Datum:10.11.2021.

Vlada Republike Srpske odobrila je opštini Gacko 500.000 KM za izgradnju zgrade za mlade bračne parove u kojoj će moći da kupe upola jeftiniji stan u odnosu na realnu vrijednost, izjavio je načelnik opštine Ognjen Milinković.
 

- Prepoznali smo da je to jedan od ključnih i humanih projekata u našoj maloj opštini, što je Vlada podržala - rekao je Milinković za Srnu i zahvalio Vladi Republike Srpske za pomoć Gacku.

On je precizirao da će dio novca za izgradnju te zgrade dati i opština Gacko, a dio od oko 50 odsto kupci stanova.

- Cilj je da mladi bračni parovi mogu da kupe stan u toj zgradi po povoljnoj cijeni, koja je niža za oko 50 odsto od ukupne vrijednosti stana - istakao je Milinković.

On je rekao da očekuje da će izgradnja ovog objekta početi u martu sljedeće godine, odnosno od nove građevinske sezone i čim se završi priprema neophodne dokumentacije.

- Opština Gacko treba da sprovede konkurs meću mladim bračnim parovima i utvrdi mogućnosti apliciranja za kupovinu takvog stana - naveo je Milinković.

Prema njegovim riječima, sve pojedinosti u vezi sa tim projektom znaće se do kraja godine.

Vlada Republike Srpske izdvojila je ukupno 27,8 miliona KM za investiranje u razvoj lokalnih zajednica širom Srpske, a iznos koji je svaka opština mogla da dobije je od 100.000 KM do milion KM.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je ranije da je to program koji traje nekoliko mjeseci i da je bio otvoren javni poziv za lokalne zajednice koje su kandidovale svoje projekte.

On je naglasio da je veoma značajno da taj novac ne ide u budžete lokalnih zajednica, već Vlada uplaćuje sredstva direktno izvođaču radova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: