Јутјуб најавио укидање једне опције | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Јутјуб најавио укидање једне опције

Извор: RTRS | Датум:15.11.2021.

Највећа видео платформа на свијету Јутјуб најавила је да ће сакрити број "дислајкова", то јест негативних оцјена којима су корисници могли да вреднују видео снимке.
 
Из компаније кажу да на овај начин жели да спријечи узнемиравање и нападе на мање популарне креаторе садржаја и подстакне "интеракције са поштовањем између гледаоца и креатора", пише ТекКранч.

Корисници Јутјуба ће и даље моћи да се изјасне да ли им се неки видео допада или не, међутим само аутор видеа или власник канала моћи ће да види колико "дислајкова" има неки његов видео.

Јутјуб је у марту објавио да експериментише са скривањем бројева негативних оцјена, а да поједини креатори садржаја већ неко вријеме имају могућност да сакрију оцјене својих видео записа.

Нестанак броја "дислајкова" за многе ће бити промјена, јер су навикли да могу да виде проценат "лајкова" и "дислајкова" чим кликну на видео снимак, а то доприноси њиховој одлуци да ли ће видео уопште гледати.

Сада то више неће бити опција, а могло би спријечити узнемиравање креатора садржаја на платформи.

Из компаније Јутјуб наводе да су добијали притужбе власника мање популарних канала и оних који су тек започели рад на платформи да су често неправедно мете напада "дислајковима".

Експеримент који је Јутјуб спровео увјерио их је у тачност ових исказа, односно, креатори са мањим каналима чешће су били мете напада од већих и популарнијих Јутјубера.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: