Опрез, снијег у вишим предјелима | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Опрез, снијег у вишим предјелима

Извор: RTRS | Датум:11.12.2021.

На дионицама у вишим предјелима и преко превоја У Републици Српској и Федерацији БиХ пада снијег који се мјестимично задржава на коловозу, а видљивост је због магле мјестимично смањена у котлинама и уз ријечне токове, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.


 

Због обилног снијега у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог-Кланци, преко превоја Морине. Снијега има на путним правцима Трново-Фоча преко Рогоја, Сарајево-Рогатица преко Романије, Власеница-Хан Пјесак преко Хан Погледа, Мркоњић Град-Млиништа и Кнежево-Угар.

У ФБиХ због снијега на коловозу је на снази обустава саобраћаја за теретна возила са приколицом и шлепере на дионици Средње-Олово, а успорено се саобраћа у вишим предјелима и на планинским превојима на путевима Травник-Доњи Вакуф, Бугојно-Купрес, Кључ-Бихаћ, Босански Петровац-Дрвар, Ливно-Гламоч-Млиништа, Ливно-Купрес, Посушје-Јабланица.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна саобраћај обустављен.

Учестали су одрони на дионицама у усјецима и поред камених косина, па се возачима савјетује опрезна и спорија вожњу, те да на пут не крећу без зимске

Завршен је дио радова на реконструкцији магистралног пута Драксенић-Врбашка и саобраћај се одвија редовно, а проходна је дионица пута Водице-Врбашка један, поддионица Мраковица-Подградци.

Измијењен је режим саобраћаја на раскрсници "Нумера" у рејону Горње Чађавице, на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови, на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Режим саобраћаја измјењен је и на путевима Бистрица-Подграб, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник, Бистрица-Пале један и Бистрица-Подграб један, Шипово-Ново Село, Добро Поље-Јажићи-Грајсољци, Тедин Хан-Криж, Укрина-Горња Вијака, те у тунелу "Угар" на дионици магистралног пута Црна Ријека-Угар.

Долазиће до получасовних обустава саобраћаја на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Шћепан Поље од 8.00 до 16.00 часова, а на дионици Језеро-Шипово од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један час.

Због деминерања биће получасовних обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци и на дионици локалног пута Ланишта-Марковић Поље.

Превоз вангабаритног терета кретаће се на путним правцима Каруше-Добој-Шамац-Гранични прелаз Рача, Бањ Брдо-Гранични прелаз Рача, Цапарде-Гранични прелаз Каракај, а возачима треба да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза, за теретна возила масе веће од 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на дионици Брод на Дрини-Шћепан Поље за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се од 23.30 до 4.30 часова саобраћај обуставља.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се од 22.00 до 6.00 часова преусмјерава на обилазницу око тунела, круг фабрике "Металинг".

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Блажуј-Громиљак /Радановићи/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.v


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: