Humanitarna akcija ''Daj srcem'' za mališane za Kosmeta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Humanitarna akcija ''Daj srcem'' za mališane za Kosmeta

Izvor: Radio Trebinje | Datum:15.12.2021.

Udruženje "Srpska nit" iz Podgorice pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja novca za novogodišnje paketiće djeci sa Kosova i Metohije "Daj srcem" i pozvalo sve humane ljude da ih podrže u ovoj aktivnosti i tako u prazničnim danima obraduju najmlađe.

Koordinator ove organizacije za Republiku Srpsku Slavica Perućica rekla je Srni da je planirano da u okviru tradicionalne akcije mališane na Kosmetu posjete za međunarodnu Novu godinu, kada će im uručiti novogodišnje paketiće.

"Svi zainteresovani građani koji žele da podrže ovu akciju mogu to uraditi uplatom na žiro-račun 25530005010014223309. U nekim gradovima Hercegovine postavljene su dobrotvorne kutije u koje građani mogu donirati novac svako po svojim mogućnostima", navela je Perućica.

Ona je dodala da su u ovu aktivnost željeli da uključe i najmlađe, pa će ove godine zajedno sa mališanima iz Dječijeg vrtića "Budućnost" i osnovnih škola iz Bileće oslikavati i pisati novogodišnje čestitke za djecu Orahovca, Velike Hoče i Prizrena.

"Naše malo nekome je neizmjerna sreća. Svaki put osmjesi i zagrljaji te djece nas podsjete na to da je najljepše, a i najmanje što možemo da učinimo da ih ne zaboravljamo i da budemo ono najbitnije, ljudi", istakla je Perućica.

Udruženje "Srpska nit" sa sjedištem u Podgorici nastalo je iz potrebe očuvanja i promovisanja srpskog nacionalnog, duhovnog i kulturnog identiteta.

Sa svojim koordinatorima u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Srbiji Udruženje je do sada odradilo desetine humanitarnih akcija, a između ostalog, donirano je više od 500 jedinica krvi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: