Predstavnici Grada u posjeti najuspješnijoj slobodnoj zoni u Srbiji | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Predstavnici Grada u posjeti najuspješnijoj slobodnoj zoni u Srbiji

Izvor: Radio Trebinje | Datum:20.12.2021.

Potvrda kvalitetne saradnje Razvojne agencije RS i Grada Trebinja došla je kroz zajedničku posjetu najuspješnijoj slobodnoj zoni u Srbiji koja je proslavila 25 godina postojanja – slobodnoj zoni Subotica.,

Delegaciju Grada Trebinja činili su zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, vd. načelnika Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Bojan Vučurević i direktor Razvojne agencije Grada Trebinja ‘Tredea’ Bojan Benderać.

Oni su u okviru obilježavanja Dana Privrednog društva d.o.o. za upravljanje slobodnom zonom „Subotica“, danas u subotičkoj Gradskoj kući prisustvovali sjednici Grupacije slobodnih zona Srbije, tijela koje okuplja rukovodioce svih 15 slobodnih zona koje posluju u Srbiji.

Predsjednik Grupacije Slobodan Mišković, rekao je da slobodne zone Srbije generišu oko 15% ukupnog izvoza Srbije. Od 4,5 milijarde evra godišnjeg prometa koje ostvari 15 slobodnih zona iz cijele Srbije, oko 800 miliona evra je promet subotičke Slobone zone, zbog čega je, između ostalog, najuspješnija u Srbiji. Ovom sastanku su prisustvovali i visoki funkcioneri Ministarstva finansija, Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije.

Rad slobodnih zona Srbije povezan je sa 200 kompanija koje posluju u režimu slobodnih zona, a koje zapošljavaju oko 38.000 radnika.

Organizovana je i posjeta slobodnoj zoni Subotica i kompanijama Ametek i Norma grup, te posjeta Ekonomskom fakultetu Subotica.

Ovom posjetom predstavnici Grada su kroz razmjenu informacija sa kolegama iz Srbije došli do niza korisnih informacija koje će biti inkorporirane u proces uspostavljanja ovog poslovnog modela i u našem gradu. Postignut je i preliminarni dogovor o sličnom sastanku u martu mjesecu u Trebinju kojem će prisustvovati predstavnici Grupacije slobodnih zona Srbije..


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: