Šah: Đaci iz Foče najbolji na Otvorenom prvenstvu Kantona Sarajevo | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Šah: Đaci iz Foče najbolji na Otvorenom prvenstvu Kantona Sarajevo

Izvor: Radio Foca | Datum:21.12.2021.

Učenici Osnovne škole “Veselin Masleša” i Srednjoškolskog centra Foča, članovi Omladinskog šahovskog kluba “9. januar”, osvojili su šest medalja- po dva zlata, srebra i bronze, na Otvorenom prvenstvu osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo, po čemu su ekipno bili najuspješniji na turniru.

 

U konkurenciji 133 dječaka i djevojčice iz više gradova BiH, iz Foče je na ovom takmičenju učestvovalo pet đaka Gornje škole i jedna učenica Gimnazije i svi su se okitili medaljama.

Zlato su osvojili Irina Mimić u konkurenciji djevojčica do trećeg razreda i Miljana Golubović u konkurenciji srednjoškolki.

Srebrnih odličja domogli su se Anđela Ivanović, djevojčice do devetog razreda i Lazar Mimić, dječaci do šestog razreda, dok su bronze osvojili Sofija Mimić, djevojčice do devetog razreda i Vasika Ivanović, dječaci do šestog razreda.

Đake iz Foče i na ovom takmičenju predvodio je šahovski trener i vjeroučitelj u OŠ “Veselin Masleša” Radan Mimić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: