U Vode Srpske stigla mehanizacija vrijedna dva miliona KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Vode Srpske stigla mehanizacija vrijedna dva miliona KM

Izvor: RTRS | Datum:24.12.2021.

U Bijeljini je danas izvršena primopredaja mehanizacije za održavanje vodnih objekata i vodnog dobra u Republici Srpskoj, koje je u vrijednosti oko dva miliona KM nabavila Javna ustanova Vode Srpske.
 

Ministar poljoprivrede, šumarsta i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je novinarima da je Javna ustanova Vode Srpske osposobljena da sama održava vodoprivredne objekte koji su u njenoj nadležnosti.

Pašalić je istakao da će ova mehanizacija biti raspoređena na više lokacija u Srpskoj i služiće za održavanje nasipa kanalske mreže.

On je naveo da je vrijednost ove nabavke oko dva miliona KM i da će biti još nabavki opreme za projekte koji dolaze.

Pašalić je podsjetio da je posljednjih godina izdvojeno dosta novca za uređenje kanalske mreže, a prošle godine 3,5 miliona KM iz budžeta Ministarstva, odnosno posebnog računa partner fonda.

- Ove godine iz budžetske rezerve je izdvojeno oko 3,9 miliona KM. Uspjeli smo da očistimo više od 500 kilometara kanala svih kategorija, a cilj je da se održavaju - naveo je Pašalić, dodavši da su kanali u Srpcu i Kozarskoj Dubici posljednji put održavani osamdesetih godina prošlog vijeka, što govori da su bili zapušteni.

Direktor Javne ustanove Vode Srpske Miroslav Milovanović rekao je da je riječ o 10 traktora koji će sa dva postojeća u Gradišci činiti ukupno 12 mašina za održavanje, odnosno košenje nasipa i kanala koji su u nadležnosti "Voda".

On je naveo da pet mašina ostaje u poplavnom području Semberije, dva idu u Brod, a tri u Gradišku.

- Osim toga, idu vozila za distribuciju goriva, jedan putar koji treba da vrši prevoz radnika tokom sezone koja će svake godine biti od sredine maja do sredine novembra - naveo je Milovanović dodavši da je ovo veoma važan dan za Javnu ustanovu Vode Srpske.

Primopredaji mehanizacije je prisustvovao i ministar komunikacija i saobraćaja u Savjetu ministara Vojin Mitrović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: