Đokić: Pozitivno poslovanje Elektroprivrede Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Đokić: Pozitivno poslovanje Elektroprivrede Republike Srpske

Datum:15.04.2015.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da poslovanje Elektroprivrede Republike Srpske neće biti negativno za 2014. godinu, jer je ostvaren pozitivan poslovni rezultat.

Đokić: Pozitivno poslovanje Elektroprivrede Srpske"Postoje problemi u funkcionisanju i radu Rudnika i Termoelektrane `Gacko` i radi se na njihovom rješavanju", rekao je Đokić u Narodnoj skupštini Republike Srpske odgovarajući na poslanička pitanja tokom "Aktuelnog časa".

Đokić je istakao da organi upravljanja preduzeća razmatraju izvještaje o radu Rudnika i Termoelektrane "Gacko", kao i ostalih javnih preduzeća i za njihov rad odgovaraju Vladi Republike Srpske.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je tokom "Aktuelnog časa" da je resorno ministarstvo uputilo zahtjev Vladi Republike Srpske za odobravanje kreditnih sredstava za rekonstrukciju bolnice u Zvorniku.

"Vlada Koreje načelno je prihvatila da se razgovara o kreditnom aranžmanu, ali je u ovom trenutku teško reći kojom dinamikom i kako će se to realizovati", rekao je Bogdanić.

Bogdanić je dodao da bolnica u Zvorniku stabilno posluje i da je trenutno jedna od najboljih zdravstvenih ustanova u kojoj su sve obaveze ispoštovane.

On je rekao da će biti ispoštovana ranija odluka Vlade Republike Srpske kojom je u budžetu Srpske obezbijeđeno 150.000 KM za testiranje srednjoškolske omladine droge.

Bogdanić je rekao da će Prijedlogom izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti biti predviđeno formiranje Zavoda za bolesti zavisnosti u Republici Srpskoj.


Izvor: Srna


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: