''Hercegovačka kuća'' otvara vrata Beograđanima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

''Hercegovačka kuća'' otvara vrata Beograđanima

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.12.2021.

 

Od proljeća naredne godine „Hercegovačka kuća“  biće otvorena i u Beogradu,  a tradicionalni hercegovački proizvodi po prvi put će se, osim u tri objekta u RS,  nuditi i u Srbiji.

Veselin Dutina, direktor trebinjskog Agrarnog fonda, pri kome posluje i „Hercegovačka kuća“,  kaže da su posljednjih dana decembra pokrenute procedure za otvaranje ovakvog objekta u prestonici Srbije i  da je registrovano preduzeće koje će biti uvoznik hercegovačkih proizvoda u tu državu.

„Nakon januarskih praznika nastavićemo realizaciju ovog projekta, pronalaskom adekvatnog prostora, a  zatim i opremanje objekta“, istakao je on.

Dutina je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom posjete Trebinju 2018. godine,  obećao da će prostor za „Hercegovačku kuću“  u Beogradu biti besplatan pet godina.

„Uslovi za to su se stekli  ove godine nakon što  su poljoprivredni proizvođači u istočnoj Hercegovini  povećali obim proizvodnje, a  Agrarni fond ima dovoljno kooperanta da svi objekti budu adekvatno snabdjeveni“ , navodi direktor trebinjskog Agrarnog fonda.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: