Zahvalnost djeci sa Banije i Korduna što u Hrvatskoj čuvaju srpsko ime | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zahvalnost djeci sa Banije i Korduna što u Hrvatskoj čuvaju srpsko ime

Izvor: RTRS | Datum:06.01.2022.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić organizovao je božićni prijem i uručio prigodne poklone djeci sa Banije i Korduna kojima je zahvalio što u Hrvatskoj čuvaju srpsko ime, uz poruku da će Srbija uvijek biti uz njih.


 

Vučić je rekao da je Božić, koji je veliki vladika Nikolaj zvao "blagim danom", dan koji Srbi tradicionalno provode u krugu najbližih i porodice, te da su srpska djeca zato danas u Beogradu.

- Zato ste vi, djeco, danas ovd,e, jer ste vi naša porodica. U Srbiji uvijek imate svoj dom - poručio je Vučić.

On je rekao mališanima da uvijek treba da budu ponosni na svoje srpsko ime i prezime, pa im je ispričao da je kod Srba hrast oduvijek važio za sveto drvo.

- Djeco, vi znate ko ste i odakle ste, vaša prezimena su slavna. Vaš predak nam je podario himnu Svetom Savi. Od srca vam želim sreću, blagostanje i zdravlje, želim vam da uvijek dolazite u svoju Srbiju. Da se ovdje osjećate kao svoj na svom, jer to i jeste - poručio je Vučić.

Djevojčica Nevena iz Karlovca zahvalila je Srbiji za sve što čini za srpski narod u Hrvatskoj i za pomoć u obnovi nakon razornog zemljotresa, te pozvala predsjednika Srbije da u najskorije vrijeme posjeti Eparhiju gornjokarlovačku.

Grupu mališana sa Banije i Korduna juče su primili Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Oni su obišli sve znamenitosti Beograda, a kažu da posebne impresije nose iz Hrama Svetog Save na Vračaru.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: