Suđenje mitropolitu Joanikiju ponovo odgođeno | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Suđenje mitropolitu Joanikiju ponovo odgođeno

Izvor: RTRS | Datum:20.01.2022.

U Osnovnom sudu u Nikšiću danas i sutra neće biti održana zakazana suđenja mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i nikšićkim sveštenicima, koje tužilaštvo tereti za kršenje mjera protiv suzbijanja opasne i zarazne bolesti.


 

Jedan od advokata odbrane Sava Kostić rekao je da će zakazano ročište biti odgođeno jer su dvojica optuženih sveštenika pozitivna na kovid, objavljeno je na sajtu Eparhije budimljansko-nikšićke.

Spriječenošću ovih sveštenika da dođu na suđenje nisu ispunjeni zakonski uslovi, pa je sudija Igor Đuričković, koji vodi ovaj postupak, suđenje još jednom odgodio.

- O narednom roku održavanja ročišta biće dostavljeni pozivi - rekao je Kostić.

Mitropolitu Joanikiju i nikšićkim sveštenicima Slobodanu Jokiću, Draganu Krušiću, Vasiliju Brboriću, Željku Rojeviću, Danilu Zirojeviću, Ostoji Kneževiću, Nikoli Marojeviću i Mirku Vukotiću na teret se stavlja da su 12. maja 2020. godine prekršili Krivični zakonik Crne Gore.

Oni su tada u Centru bezbjednosti bili zadržani 72 časa, što je dovelo do protesta širom Crne Gore.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: