FOČA - Prijem za dobitnike Svetosavske nagrade | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

FOČA - Prijem za dobitnike Svetosavske nagrade

Izvor: Radio Foča | Datum:26.01.2022.

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović organizovao je danas prijem za pet nastavnika Osnovne škole Sveti Sava dobitnike Svetosavske nagrade Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Od kako je prije tri godine ustanovljena Svetosavska nagrada za učitelje i nastavnike, pet prosvjetnih radnika  ove škole dobitnici su ovog prestižnog priznanja. Dobitnici Svetosavske nagrade za školsku 2018/2019. godinu su Milan Zečević i Ivana Bojanić, godinu kasnije ovo priznanje dobila je Nataša Vukadin, a ove godine Saša Davidović i Vera Dostić.

Nastavnik istorije Milan Zečević ističe kako je Svetosavska nagrada veliko priznanje za njegov rad ali i za školu, koja se trudi da sa djecom radi na kvalitetan način. Dodaje da je ovo priznanje i za sve njegove učenike: „Moram pohvaliti sve učenike koji se trude da znanje usvajaju na kvalitetan način i tako nam mnogo pomažu. Sa druge strane, škola je danas daleko modernija nego što je to bilo prije 20 godina kada sam ja počeo da radim. Naša škola je opremljena sa najsavremenijim učilima, od računara i projektora do mulitmedijalne učionice, tako da djeca danas imaju mnogo veće mogućnosti učenja nego što je to bilo ranije“.

Pet Svetosavskih nagrada u zadnje tri godine mnogo znači za Osnovnu školu Sveti Sava i pokazuje kontinuitet u njenom radu i radu nastavnika, koji svakodnevno osavremenjuju način izvođenja nastave, kaže direktor škole Jelena Čančar: „Naši nastavnici idu u korak sa vremenom i rade sve što je neophodno za bolje obrazovanje učenika, a to je svakako upotreba savremene tehnologije i inovativnih metoda rada. To nije lako i jednostavno ali svi oni imaju volju i trude se da djeci priušte najbolje uslove za rad“, rekla je Čančareva.


Svetosavske nagrade su dokaz da nastavnici u Foči kvalitetno rade svoj posao i da na pravi način vaspitavaju djecu i uče ih da poštuju prave vrijednosti, rekao je načelnik opštine Foča Milan Vukadinović koji je istakao da lokalna uprava ima dobru saradnju sa direktorima svih škola u Foči: „Opština Foča je ostvarila znatan iskorak i nadam se da ćemo u narednom periodu ostavrivati značajnije rezultate u oblasti obrazovanja. Zaista želim da pohvalim sve učitelje, nastavnike, profesore ali i direktore svih škola u Foči koji se trude da na najbolji način vapitavaju i obrazuju našu djecu. Smatram da ima još nastavnika koji odlično rade svoj posao i nadam se da će se narednih godina i oni prijaviti za Svetosavsku nagradu, kako bi Foča pokazala da je rasadnik, ne samo dobrih učenika i takmičara, već i dobrih učitelja, nastavnika i profesora“, zaključio je Vukadinović.

Kandidate za dodjelu Svetosavske nagrade, prema nivoima vaspitanja i obrazovanja, mogle su predlagati predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, stručni aktivi srednjih škola te strukovna udruženja vaspitno-obrazovnih radnika.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade,  ovogodišnjim dobitnicima biće dodijeljena na svečanoj manifestaciji koja će biti upriličena 28. januara u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: