Bileća - Svečanom akademijom Osnovna škola ''Sveti Sava'' obilježila je krsnu slavu i 40 godina postojanja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća - Svečanom akademijom Osnovna škola ''Sveti Sava'' obilježila je krsnu slavu i 40 godina postojanja

Izvor: Radio Bileća | Datum:29.01.2022.

Jubilarnih 40 godina škola je napunila tokom prethodne školske godine, ali zbog poznate epidemiološke situacije svečanost u čast škole tada nije priređena.

Na sceni su se smjenjivali recitatori, glumci, solisti, školski hor, a svi su u svojim tačkama na kreativan i zanimljiv način pokazali koliki je značaj prvog srpskog arhiepiskopa i učitelja, Svetog Save.
U svom izlaganju direktorica škole Ljudmila Milošević podsjetila je na sve velike uspjehe kako učenika tako i nastavnika ove škole i istakla da se mogu pohvaliti da su čak četiri nastavnika nagrađivana Svetosavskim priznanjima.


„Ponosna sam na naše učenike koji su dobra djeca i koji treba da izrastu u dobre ljude, a sigurna sam da ćemo im mi u školi pomoći u tome. Našu djecu je samo potrebno malo motivisati i uspjeh nam je zagarantovan. Mi poštujemo i volimo našu školu, zato smo joj večeras i priredili ovu svečanost“, rekla je Ljudmila Milošević.


Večerašnjoj svečanosti prisusutvovao je načelnik naše opštine Veselin Vujović i predstavnici Republičkog pedagoškog zavoda.
„Veliko mi je zadovoljstvo što sam večeras prisutna na ovoj svečanosti, pod utiscima sam svega onoga što je priređeno juče i danas, jer 27.januara u školama širom Republike Srpske, Srbije i dijaspore čula se jednoglasno himna Svetom Savi. Poseban je osjećaj to čuti iz dječijeg grla, jer mi smo ovdje radi njih. Velika je obaveza svih nas da njegujemo tradiciju i duh onoga što je Sveti Sava utkao, duh svetosavlja živi svakoga dana. Tehnolški napredak ugrožava poštenje, dobrotu, humanost, moralne vrijednosti koje je naš narod čuvao. Njegujući duh svetosavlja u našim školama njegujemo prave vrijednosti. Naša je obaveza da vodimo brigu o narednim pokoljenjima“, rekla je inspektor i prosvjetni savjetnik Milica Titelski.


Direktorica škole uručila je zahvalnice i poklone onima koji su pomagali rad ove vaspitno- obrazovne ustanove.
Osnovna škola Sveti Sava osnovana je 2.jula 1980. godine kao Osnovna škola „Džemal Bijedić“ i kao novootvorena škola tada je imala 922 učenika. Za prvog direktora imenovan je Savo Vujović. Škola je 11. jula 1991. promijenila ime u O.Š. „ Meša Selimović“. Današnjim nazivom, Osnovna škola „Sveti sava“ imenovana je 21.decembra 1998. godine.
Tokom postojanja na čelu škole bili su: Savo Vujović, Vasilj Tomanović, Miloš Grubačić, Ranka Čerović, Miodrag Parežanin, Željko Samardžić i sadašnja direktorica Ljudmila Milošević.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: