GACKO - Saopštenje Udruženja za zaštitu životinja ''Nera'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

GACKO - Saopštenje Udruženja za zaštitu životinja ''Nera''

Izvor: Radio Gacko | Datum:31.01.2022.

Udruženje za zaštitu životinja,pasa lutalica,kućnih ljubimaca i mačaka „Nera“dostavilo nam je saopštenje u kome  pozivaju građane na oprez zbog konstantnog i sistematskog trovanja pasa lutalica i vlasničkih pasa, te navode da ovi slučajevi izgledaju kao hobi nekog neodgovornog pojedinca koji mrzi životinje.

Dalje navode da je ovakvim trovanjem pasa ugrožena i sigurnost građana, kao i krupne i sitne stoke kod uzornih gatačkih domaćina, te pozivaju  sve relevantne faktore u našoj opštini da se ozbiljno pozabave ovim problemom i da pomognu u pronalaženju odgovornih.

Iz Udruženja „Nera“ podsjećaju da je po članu 390. Zakona o dobrobiti životinja – samo ostavljanje i mučenje životinja koje dovodi do teške i bolne smrti i patnje definisano kao krivično djelo, za koje su zaprijećene  visoke zatvorske i novčane kazne.

Obzirom da je problem evidentan i konstantan, iz ovog Udruženja navode da će nastojati da na prvom sljedećem zasjedanju lokalnog parlamenta jedna od tačaka predloženog dnevnog reda „bude upravo sve ovo gore navedeno i da se otvori ozbiljna rasprava po tom pitanju“.

Takođe, ovim putem Udruženje ,,Nera,, izrazilo je zahvalnost na profesionalnom i odgovorno izvršenom uviđaju od strane pripadnika Policijske stanice Gacko, komunalnog inspektora Opštine Gacko i zaposlenih iz veterinarske stanice u našem gradu u toku jučerašnjeg dana.

Navode da su zabilježeni slučajevi trovanja pasa na prostoru kapije br. 2 RiTE Gacko, parkinga preko puta iste, te duž magistralnog puta Gacko Nevesinje, kao i trovanje jednog vlasničkog psa u gradu, iste noći. Istraga će utvrditi da li su ovi slučajevi povezani – kaže se u saopštenju Udruženja „Nera“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: