VIŠEGRAD - Prijem za djecu sa Kosmeta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

VIŠEGRAD - Prijem za djecu sa Kosmeta

Izvor: 058 | Datum:31.01.2022.

VIŠEGRAD – Predstavnici opštine Višegrad upriličili su u petak prijem za članove Građanskog amaterskog hora „Kamenički biseri“ iz Kosovske Kamenice i upoznali ih o znamenitostima, životu i ljudima ovog kraja.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je novinarima da su djeca učestvovala na više svetosavskih programa, nakon čega su posjetila Opštinsku upravu Višegrad, kulturne i turističke znamenitosti Višegrada, Andrićgrad i stari most.

„Hvala opštini Višegrad na čelu sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem što je ugostio djecu, tako da znaju da na putu kroz cijelu Republiku Srpsku imaju svoje prijatelje. Oni su posvetili svoj život opstanku na Kosovu i Metohiji i mnogo čine na očuvanju srpskog naroda, srpske kulture, srpskog postojanja i srpskog nataliteta“, naglasio je Arlov.

Rukovodilac grupe „Kamenički biseri“ Jadranka Vasić rekla je da iz Višegrada nose prelijepe utiske i da su posebna osjećanja kad god posjete ovaj grad.

„Deca su radosna, zahvaljujem se svima na dočeku, ali i Miloradu Arlovu, koji je smislio projekat `Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske` i da nije bilo toga ne verujem da bi naša deca upoznala, jedan od najlepših gradova na svetu, a to je Višegrad“, istakla je Vasićeva.

Ona smatra da bi bila velika šteta da srpska djeca ne poznaju život i djelo nobelovca Ive Andrića, na koje su svi ponosni i čije puteve treba slijediti.

„Vi ste nama jedna velika podrška, snaga koja nas drži, prijatelji od kojih imamo iskrena srca puna ljubavi“, istakla je Vasićeva.

Stručni saradnik hora Nikolija Bogdanović rekla da su iskustva prelijepa i da su presrećni što su imali prilike da pokažu ono što znaju, a to je pjesma.

„U Višegradu se osjeća toplina i gostoprimstvo“, istakla je Bogdanovićeva.

Građanska amaterska grupa „Kamenički biseri“ održala je Svetosavski koncert u Istočnom Sarajevu, na kojem su se predstavili pjesmama sa Kosova i Metohije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: