U dane vikenda na teritoriji Bileće, Nevesinja i Berkovića iz saobraćaja isključen 21 vozač | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U dane vikenda na teritoriji Bileće, Nevesinja i Berkovića iz saobraćaja isključen 21 vozač

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.02.2022.

Policijska uprava Trebinje je od 28. do 30. januara realizovala regionalnu akciju u saobraćaju pod nazivom „kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova“ na području policijskih stanica Bileća, Nevesinje i Berkovići.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su ukupno kontrolisali 149 vozača, a izdato je 67 prekršajnih naloga.

Kontrolom vozača na vožnju pod dejstvom alkohola, utvrđeno da je 21 vozač upravljao automobilom pod dejstvom alkohola, od toga: količina alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg evidentirana je kod jednog vozača, količina alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg evidentirana je kod 13 vozača, količina alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg evidentirana je kod 6 vozača, a jedan vozač je odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, te da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: