Švedska ukida mjere od sljedeće sedmice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Švedska ukida mjere od sljedeće sedmice

Izvor: RTRS | Datum:03.02.2022.

Švedska će sljedeće sedmice ukinuti ograničenja uvedena zbog kovida 19, uprkos rekordnim brojevima zaraženih i usljed oslanjanja na to da će buster doze vakcina protiv virusa korona i visoka stopa ranijih infekcija zadržati stabilan broj hospitalizacija.


 

Trenutna ograničenja, među kojima su skraćeno radno vrijeme kafića i restorana i ograničavanje broja ljudi na većim događajima u zatvorenom na 500, produžena su prošlog mjeseca do 9. februara.

- Vrijeme je da ponovo otvorimo Švedsku - izjavila je švedski premijer Magdalena Anderson.

Ona je na konferenciji za novinare u Stokholmu rekla da će stope infekcije ostati visoke, ali da su, sudeći po svemu, "najgore posljedice zaraze iza nas", javio je Rojters.

Usljed širenja omikron soja virusa korona, u Švedskoj je posljednjih mjesec dana često registrovan rekordan dnevni broj zaraženih, zbog čega je zdravstveni sistem bio pod pritiskom, ali u manjim razmjerama nego što je to bio slučaj u prethodnim talasima epidemije.

Švedska se u početku oslanjala na uglavnom dobrovoljne mjere, usredsređene na dobru higijenu i fizičku distancu, ali je u kasnijim talasima postepeno uvodila stroža ograničenja.

Ministar zdravstva Lena Halengren rekla je da će na snazi ostati pojedine preporuke, kao što su vakcinacija i samoizolacija tokom bolesti.

Ona je naglasila da će mjere biti strože za lica koja nisu vakcinisana protiv kovida 19.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: