Bilijar klub ''Mašta'' nastupa na prvenstvu ''Banjaluka open'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bilijar klub ''Mašta'' nastupa na prvenstvu ''Banjaluka open''

Izvor: Radio Bileća | Datum:04.02.2022.

Nemanja Ivetić, Petar Samardžić, Miodrag Asanović, Miloš Uljarević, Rade Samardžić i Miko Kuljić čine tim Bilijar kluba „Mašta“ koji će nastupiti na prvenstvu koji se održava u Banjaluci, a okuplja ekipe iz raznih krajeva Balkana.


„Banjaluka open“ održava se u bilijar klubovima „Osmica“ i „Kajak“ u subotu i nedjelju (5. i 6. februar). Ovo takmičenje godinama važi za jedno od najznačajnijih na našim prostorima. Organizatori su obezbijedili nagrade za 32 učesnika, a prva nagrada iznosi 3.000 evra. Ovo je prvi put da ekipa iz Bileće učestvuje na jednom ovakvom takmičenju. Ova šestočlana ekipa vrijedno vježba, i vjeruje da će iz Banjaluke doći sa nekim odličjem.


„Na društvenim mrežama smo vidjeli plakat kojim je najavljen ovaj turnir i odlučili smo da se prijavimo. Rezultat nam je u drugom planu, jer već imamo brojne ideje za naredni period i vjerujemo da ćemo uspjeti da ih sve realizujemo“, kaže član tima Nemanja Ivetić. Od marta će ovi momci igrati Ligu BiH. Kroz šalu kažu da je ulog prvog nastupa veliki, jer onaj koji bude ostvario najbolji rezultat na „Banjaluka open“ nosiće kapitensku traku na prvenstvima u kojima će učestvovati. Na državnom prvenstvu nastupiće kao članovi novoosnovanog Bilijar kluba „Respect“ Bileća.


„Prvi put jedna ekipa iz Hercegovine učestvuje na prvenstvu BiH u bilijaru. Prvo će biti održan turnir i dva takmičara će se uzeti učešće u Premijer ligi. Nakon toga biće održano šest kola, pa Master završnica i poslije ko zna, možda dođemo i do Evropskog prvenstva“, kaže Miodrag Asanović.

Nemanja Ivetić ističe da u Bileći vlada veliko interesovanje za bilijar.„Posebno interesovanje pokazuju mladi od 14 do 16 godina, dođu gledaju kako se igra, uče od nas. Planiramo, od jeseni, proširiti bilijar klub i organizovati treninge za oni koji žele da uče. Nadam se da ćemo ispuniti ciljeve“, priča Nemanja Ivetić.
Ekipu u pripremama za prvo takmičenje ostavili smo sa uvjerenjem da ćemo imati priliku da pišemo neke nove i lijepe priče o bilijaru u Bileći.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: