Pritvoreno 11 uhapšenih u akciji ''Staza'', dvojica na slobodi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pritvoreno 11 uhapšenih u akciji ''Staza'', dvojica na slobodi

Izvor: Hercegovina press | Datum:04.02.2022.

Sud Bosne i Hercegovine odredio je pritvor: Miši Miljaniću, Milijanu Mijovću, Milanu Raševiću, Vladanu Kovačeviću, Anđelku Miloševiću, Milanu Mićanoviću, Aleksi Mališu, Nemanji Prnjatu, Dušanu Mićanoviću, Rajku Grubaču i Milošu Kovačeviću, uhapšenim u akciji „Staza“.

„Odbijen je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenim Tomislavu Petroviću i Miladu Jerkoviću te su isti pušteni na slobodu“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana hapšenja odnosno do 1.3.2022. godine ili do nove odluke Suda.

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje mjere pritvora osumnjičenima ova mjera im je odeđena zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke a), b) i c) Zakona o krivičnom postupku BiH u odnosu na sve osumnjičene.

Tačnije, zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utiecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Terete se su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ BiH i neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. KZ BiH.

Agencije


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: