Čudo u Maroku! Dječak koji je pao u bunar prije četiri dana je živ! Do njega kopaju i rukama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Čudo u Maroku! Dječak koji je pao u bunar prije četiri dana je živ! Do njega kopaju i rukama

Izvor: Telegraf.rs | Datum:05.02.2022.

Porodica, prijatelji, čitav svijet, mole se za spas petogodišnjeg dječaka koji je prije četiri dana pao u bunar dubok 32 metra u Maroku.

Spasioci koji već danima neprekidno pokušavaju da stignu do dječaka ulaze u posljednju fazu spasilačke misije.

Na licu mjesta je oko hiljadu mještana, koji sa strahom gledaju napore spasilačkih ekipa koji pokušavaju da stignu do djeteta, koje je, bar juče, davalo znake života.

Strah od klizišta znatno je otežao akciju spasavanja. Tlo na kom se nalazi bunar je pjeskovito, zbog čega su bagerima kopali oko bunara kako zemlja ne bi zatrpala dijete.

Nakon što bageri iskopaju do dubine na kojoj je dječak, krenuće se sa horizontalnim iskopavanjima, kako bi stigli do mališana koji je već četiri dana zarobljen. Prema poslednjim informacijama od dječaka su spasioci udaljeni svega tri metra.

- Još malo pa smo tu. Radimo neprekidno već tri dana, umor nas stiže, ali svi se držimo - rekao je u petak jedan od vođa tima Abdesalam Makudi.

Roditelji mališana proveli su još jednu besanu noć.

Otac mališana, kojeg su mediji nazvali Rajan, vršio je radove na bunaru kada je dječak upao unutura.

On kaže da su on i njegova supruga očajni i veoma zabrinuti.

- Samo na sekund sam skinuo oči sa njega i on je pao u bunar. Nismo spavali uopšte - rekao je otac novinarima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: