UPUTIO IM DIRLJIVO PISMO – Patrijarh Porfirije obradovao učenike trebinjske škole '' Vuk Karadžić '' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

UPUTIO IM DIRLJIVO PISMO – Patrijarh Porfirije obradovao učenike trebinjske škole '' Vuk Karadžić ''

Izvor: Rejting,info | Datum:05.02.2022.

Njegova Svetost, Patrijarh Porfirije uputio je dirljivu čestitku učenicima Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Trebinju.

U školi ističu da čestitka Patrijarha stigla nakon što su učenici Njagovoj Svetosti, čestitajući praznike poslali kalendar koji su kreirali na časovima vjeronauke i tehničkog crtanja, a kao svoj doprinos humanitarnom udruženju koje pomaže djecu kojoj je pomoć neophodna.

U školi ističu da je tako malo potrebno djeci da im zaigra srce od radosti, zacakli oko od sreće.

Pismo Patrijarha prenosimo u cjelosti:

Draga deco duhovna,

Primio sam u ovim danima praznične radosti pismo u kojem se ljubav prema Gospodu i Patrijarhu, vidno da primetiti.Osjećam potrebu da vam u ovom sažetom odgovoru priznam da mi je teško, u kratkim crtama, sročiti i napisati koje slovo, a u istom dočarati sve što bih vam želio iskreno poručiti.

Draga dečice, molite se, učite, družite se, volite jedni druge, a povrh svega Gospoda koji se zarad svih nas rodio i tako nagovestio radost i svetlost vascelom svetu.

Želim vam da u slozi, sa verom, nadom, ljubavlju i pomenutom suštinskom radošću dočekate predstojeći veliki praznik Njegovo rođenje i primite svetlost u vaše domove, u vašu školu, u vaša srca.

Molimo se da nas Bogomaldenac Hristos udostoji da se i susretnemo, jer nam razgovor sa mladima, koji imaju istinsku potrebu za verom i ljubavlju, donosi duhovnu dobrobit svima.

Blagoslov Gospodnji neka dođe na vas, Njegovom blagodaću i čovekoljubljem, svagda, sada i uvek i vekove vekova.

MIR BOŽIJI – HRISTOS SE RODI!VAISTINU SE RODI!SREĆNA I BLAGOSLOCVENA NOVA 2022. GODINA!NA MNOGA I BLAGA LETA!

S ljubavlju i Hristu Gospodu, iskreno vaš

Arhiepiskop Pećki,

Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski

Porfirije


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: