Gradonačelnik Ćurić:O projektima popločavanja Starog grada, o izgradnji budućeg hendeka te otvaranju studijskog programa ''mediteranska poljoprivreda'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradonačelnik Ćurić:O projektima popločavanja Starog grada, o izgradnji budućeg hendeka te otvaranju studijskog programa ''mediteranska poljoprivreda''

Izvor: Herceg TV | Datum:08.02.2022.

Gradonačelnik grada Trebinja gospodin Mirko Ćurić u jutarnjem programu Herceg televizije „ Dobro jutro Hercegovino“ , zvanično nam je saopštio da će u četvrtoj fazi popločavanja ulica Starog grada biti popločano 2,500 metara kvadratnih. Naime, radi se o ulicama koje vode ka rijeci Trebišnjici i povezuju centralnu ulicu sa već popločanim djelom uz samu rijeku. Po prvi put u planu je i popločavanje jedne ulice u samom centru grada koje će se raditi sa našim kamenom.


Prvi čovjek našeg grada smatra da će to biti prihvaćeno od strane naših sugrađana kao i ljudi koji dolaze sa strane, jer je u cilju da ostanemo prepoznatljivi kao čist i uredan grad. Dodao je i to da neće odustati od izgradnje budućeg hendeka čije je idejno rješenje završeno i trenutno se nalazi na reviziji.
Istakao je kao vrlo bitno i projekat o kome se priča jako dugo a to je otvaranje studijskog programa „mediteranska poljoprivreda“ u Trebinju. Te da će grad učiniti sve što bude u skladu sa zakonom i mimo sredstava budžeta koja su u opticaju, naći će rješenje u firmama koje smatraju da je neophodno da se u Trebinju napravi studentski univerzitetski grad, što i jeste cilj u narednom periodu.
Mediteranska poljoprivreda će djelovati u skladu sa dva javna univerziteta u Republici Srpskoj, koji će usaglasiti konkretnu saradnju kako bi se uradio elaborar, a zatim i licenciranje ovog studijskog programa.
Područje Trebinja ima veliki potencijal za studijski program, pored svih afiniteta važno je napomenuti da očekujemo na ovom studijskom programu studente, ne samo iz našeg grada i Hercegovine već i iz regiona.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: