Od početka godine u trebinjskoj bolnici bitku sa koronom izgubilo 38 lica | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Od početka godine u trebinjskoj bolnici bitku sa koronom izgubilo 38 lica

Izvor: Radio Trebinje | Datum:08.02.2022.

U Bolnici Trebinje, od posljedica zaraze virusom korona, od početka godine preminulo je 38 lica iz istočne Hercegovine, među kojima su čak tri člana jedne trebinjske porodice.

„Od početka godine preminulo je 29 nevakcinisanih i devet vakcinisanih osoba iz naše regije. Za protekla 24 časa preminule su dvije žene iz Trebinja, rođene 1950. i 1961. godine te jedna žena iz Gacka, 1947. godište“, navodi Nikolina Mučibabić, portparol ove zdravstvene ustanove.

Ona, kao tragičan primjer, ističe slučaj trebinjske porodice, čija su tri člana – otac, majka i sin, koji je 1970. godište, za svega šest dana, od drugog februara, izgubili bitku sa novim virusom.

„Svi smo potreseni ovom tragedijom, naročito naše medicinsko osoblje koje je njegovalo članove ove porodice, koji nisu bili vakcinisani. I pored manjeg broja hospitalizacija, prisutan je trend porasta broja preminulih lica, koji su uglavnom nevakcinisani, zato iznova apelujemo na stanovništvo da se vakciniše, kako bismo što prije izašli na kraj sa pandemijom“, poručuje Mučibabić.

Na kovid odjeljenjima Bolnice Trebinje trenutno se liječe 42 pacijenta, pet lica čeka rezultate testiranja u izolaciji, a njih 28 prima kiseoničku terapiju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: