Ćurić: Nema odustajanja od velikih projekata! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ćurić: Nema odustajanja od velikih projekata!

Izvor: Herceg RTV | Datum:08.02.2022.

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije „Dobro jutro Hercegovino“ prvi čovjek Trebinja  gospodin Mirko Ćurić govorio je o projektima grada i Gradske uprave grada Trebinja.

Početkom nove kalendarske godine Gradska uprava radi punom parom na realizaciji projekata uređenja grada. Sa završetkom praznika i prvim radnim danima, realizacija projekata je u punom jeku. Kao prioritetne projekte, gradonačelnik je istakao popločavanje Starog grada, postavljanje novih klupa, izgradnju novih dječijih igrališta, uređenje kružnih tokova, te sanaciju trotoara i pješačkih zona, kao i otvaranje novog studijskog programa Mediteranske poljoprivrede u Trebinju, ali i istakao veliki problem nedostatka video nadzora u određenim dijelovima grada.

Takođe, gradonačelnik je istakao da je poboljšanje uslova života u ruralnim dijelovima grada od velike važnosti  za razvoj grada kao cjeline, te posebno istakao projekat vodovoda prema trebinjskom selu Petrovo Poljice. 

Gradonačelnik je posebno naglasio da se grad Trebinje sastoji iz 18 mjesnih zajednica, te 112 sektora, kao i da je Gradska uprava prisutna u svim sektorima i mjesnim zajednicama grada. Istakao je da grad Trebinje, iako sa ograničenim budžetom od  6 miliona KM, bez kreditnih investicija, može i želi da pomogne svim mjesnim zajednicama grada, te da trenutno ima predatih zahtjeva za projekte mjesnih zajednica u vrijednosti od 30 miliona KM.

Dodao je još da primjer mjesne zajednice Gomiljani i Police kao pozitivan primjer saradnje mjesne zajednice i Gradske uprave, kao i veliko učešće građana ovih mjesnih zajednica u sanaciji zajedničkog problema. Kao glavni problem ovih mjesnih zajednica istakao je oborinske vode i kanalizaciju u realizaciji Vodovoda Trebinje i finansijsku pomoć Grada Trebinje.

Takođe, gradonačelnik je rekao kako je saradnja Gradske uprave, javnih preduzeća i Vlade RS na zavidnom nivou. Gospodin Ćurić navodi i da grad, iako sa malim budžetom, uspješno balansira između prioritetnih projekata, te u tom kontekstu naveo kićenje grada za vrijeme novogodišnjih praznika.

U daljem razgovoru, naveo je i projekat Hercegovačke kuće, koji u zadnjih par godina stoji u samom vrhu uspješnih projekata grada. Kao glavni cilj ovog projekta navodi povećanje proizvodnje u poljoprivrednom sektoru, kao i izvoz domaćih proizvoda izvan granica naše države, za početak na evropsko, a u budućnosti na svjetsko tržište. Otvaranjem Hercegovačke kuće u Beogradu, ne učvršćuje se samo veza između Trebinja i Beograda, već veza između dvije države, Republike Srpske i Srbije.  Poseban akcenat je stavio na „Veče Hercegovaca“ u Subotici, te posebnoj vezi ova dva grada. Zahvaljujući upravo prijateljstvu sa Srbijom, Trebinje se može pohvaliti  fantastičnom turističkom sezonom 2021.godine, jer upravo posjetom ljudi iz Srbije grad Trebinje drži standard dobre turističke sezone iz 2019.godine.

Ćurić je najavio „Sajam energetike“ u martu mjesecu, kao jedan od najvažnijih događaja u prvoj polovini godine, te da sam uspjeh tog sajma nije slučajan. Dodao je da je zahvaljujući tom sajmu u toku izgradnja najveće solarne elektrane na Balkanu, kao i da je ona od velike važnosti za razvoj privrede i životnog standarda grada Trebinja i njegovih stanovnika.

 

Za kraj svog gostovanja, gospodin Ćurić je najavio realizaciju projekata kao što su izgradnja aerodroma Trebinje, kanala oko Starog grada, slobodne zone, kao i velike obilaznice oko grada, te mosta na Trebišnjici koji ima vrijednost od 10 miliona KM, koje zajedničkim snagama realizuju grad Trebinje i HET, te poslao snažnu poruku uz riječi „lijepo Trebinje, lijepa Republika Srpska“.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: