SAOPŠTENJE ZA JAVNOST KOORDINACIJE UDRUŽENJA VETERANA SPECIJALNIH JEDINICA VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST KOORDINACIJE UDRUŽENJA VETERANA SPECIJALNIH JEDINICA VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE

Datum:10.02.2022.

„BELI VUKOVI“ PALE, „GARDA“ ŠEKOVIĆI, „VUKOVI SA DRINE“ ZVORNIK, GARDA „PANTERI“ BIJELJINA , „MANDINI LAVOVI“ UGLJEVIK, „TOBUTSKI SOKOLOVI „LOPARE, PDČ „PEŠA“BRČKO, „VUKOVI SA VUČIJAKA“, PRVI BATALJON KORPUSNA POLICIJA BANJA LUKA, „ORLOVI GRMEČA“

USAGLAŠENO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST KOORDINACIJE UDRUŽENJA VETERANA SPECIJALNIH JEDINICA VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE

Gore potpisana udruženja najoštrije osuđujemo izjavu Begije Smajić poslanika NSRS bošnjačkih partija, da je Vojska Republike Srpske genocidna tvorevina! Niti jednom presudom Suda nije utvrđena kolektivna odgovorost Vojske Republike Srpske za genocid te zbog toga smatramo da izjava Begije Smajić nema nikakvo uporište i najoštrije je osuđujemo!

Begiji Smajić nisu mrske dvije plate koje prima u Republici Srpskoj, ali joj je mrzak Srpski narod i Republika Srpska što pokazuje da ona nema nikakvu ideologiju!

Takođe, najoštrije osuđujemo posupak Narodnog poslanika Nebojše Vukanovića koji je u Narodnu skupštinu (čini nam se u dogovoru sa Begijom Smajić) donio uniformu u Narodnu skupštinu te je istu zloupotrijebio u političke svrhe. Smatramo da je uniforma Vojske Republike Srpske svetinja koju treba poštovati, a Nebojša Vukanović je zadnji čovjek koji ima pravo da zloupotrebljava uniformu Vojske Republike Srpske jer je 1998.godine, kada je dobio poziv za vojsku, pobjegao u Nikšić da bi izbjegao služenje vojnog roka! Mi, borci stvaraoci Republike Srpske dok smo god živi nećemo dozvoliti da bilo ko naziva Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom i da zloupotrebljava uniformu Vojske Republike Srpske za lični politički interes!

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU!

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: