Gacko: Projekt ''Ja građanin'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Projekt ''Ja građanin''

Izvor: SŠC "Pero Slijepčević" Gacko | Datum:11.02.2022.

Svakodnevni problemi sa kojima se susrećemo često utiču na to da zanemarujemo ljude oko sebe. Dio populacije koji je naročito zanemaren od strane nadležnih institucija, ali i brojnih građana, koji nemaju empatije za ovu osjetljivu populaciju, jesu osobe sa invaliditetom. Takav slučaj je i u  Gacku, ali i u cijeloj BiH. Svjesni ove činjenice, učenici SŠC "Pero Slijepčević" Gacko, odjeljenje 4g1,u okviru projekta "Ja građanin" iz demokratije i ljudskih prava, odlučili su da se bave problemom lošeg položaja lica sa invaliditetom u opštini Gacko.

Mentor projekta je prof.Jovana Petković-Aćimović. Cilj projekta je unapređenje položaja ovih lica u lokalnoj zajednici. Mjera javne politike za koju se zalažu učenici jeste odluka SO Gacko o uklanjanju arhitektonskih barijera i promocija socijalne uključenosti lica sa invaliditetom. Kako bi se pomenuta mjera shvatila ozbiljno, pokrenuto je potpisivanje peticije, a zatim je planirano podnošenje inicijative SO Gacko kako bi predloženu mjeru usvojili. Učenici lobiraju kod lokalnih odbornika i nadaju se da će dobiti njihovu podršku.Trudiće se da daju svoj doprinos prilikom prikupljanja novca za realizaciju projekta.

Više informacija o projektu možete pronaći na instagram profilu invalidnost.me.ne određuje i facebook stranici"Invalidnost me ne određuje".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: