Arlov: I Trebinje u projektu ''Spojimo djecu Kosmeta i Srpske'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Arlov: I Trebinje u projektu ''Spojimo djecu Kosmeta i Srpske''

Izvor: RTRS | Datum:15.02.2022.

U 10. jubilarnom projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji će biti realizovan od 18 do 26. juna, učestvovaće i grad Trebinje, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov.
 
Milorad Arlov                 Foto: RTRS
Arlov je naveo da su predstavnici Trebinja danas prijavili učešće u ovom projektu i ugostiti srpsku djecu sa Kosova i Metohije.

On je napomenuo da su do sada učešće u projektu potvrdili i Gradiška i Pelagićevo, te da prijave za učešće lokalnih zajednica traju do kraja februara.

- Dobili smo najave za učešće u ovom projektu od grada Prijedora i opština Srebrenica, Prnjavora i Šamca. Grad Banjaluka i više lokalnih zajednica širom Srpske sprovode po školama anketu o učešću - rekao je Arlov.

On je istakao da je od 2012. godine u 34 lokalne zajednice u Republici Srpskoj boravilo oko 5.000 srpske djece sa Kosova i Metohije u pratnji oko 500 prosvjetnih radnika.

Arlov je zahvalio svima za učešće i ujedno pozvao sve koji mogu da podrže i projekat izgradnje i opremanja objekta Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za 164 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: