Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata mjesnih zajednica | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata mjesnih zajednica

Izvor: Radio Trebinje | Datum:15.02.2022.

Grad Trebinje objavljuje direktni poziv za podnošenje prijedloga projekata u partnerskim mjesnim zajednicama, kao jednu od aktivnosti u okviru druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH) “kojeg provodi UNDP u Bosni i Hercegovini, a finansiraju Vlada Švajcarske i Švedska.

Cilj projekta, čija druga faza traje od 2020-2024. godine, jeste unapređenje kvaliteta života građana i građanki u Bosni i Hercegovini kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice koje potpomažu aktivan angažman građana i građanki u javnom životu, i predstavljaju primjer dobre prakse lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i demokratske promjene na lokalnom nivou.

Cilj ovog direktnog poziva je podrška realizaciji lokalnih prioriteta u pet partnerskih mjesnih zajednica i to: Gorica, Zasad, Pridvorci, Ložiona i Donje Police.

Više informacija o javnom pozivu na zvaničnoj stranici gradske uprave.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: