Pripreme za proljećno uređenje grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pripreme za proljećno uređenje grada

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Predrag Mucović | Datum:15.02.2022.

Radnici „Komunalnog“Trebinje, u centru grada, ovih dana, uklanjaju borove četnjake i orezuju stabla u cilju bolje vidljivosti rasvjete i vertikalne signalizacije, a u toku je i redovna mjera održavanja i orezivanja dekorativnih drvorednih sadnica i ruža.

Janko Vujović, rukovodilac Organizacione jedinice „Čistoća“ kaže za Radio Trebinje da je orezivanje dekorativnih drvorednih sadnica završeno u užem gradskom jezgru.

„Ostale su još ulice Svetosavka i u Bregovima, a sa lijeve strane obale rijeke Trebišnjice Dušanova, Srpska, Ulica dr Levia i naselje Tini. Slijedi okopavanje istih sadnica i dalje orezivanje ruža“, navodi Vujović.

Osim redovnih aktivnosti rješavaju i svakodnevne vanredne zahtjeve građana.

„To su zahtjevi koji se upućuju putem mjesnih zajednica. To su, uglavnom, poslovi koje odmah uradimo, ali ima i onih za koje je potrebno malo više vremena. Neki krupniji zahtjevi idu preko nadležnog ođeljenja, ali, svakako sve poslove uradimo vrlo brzo“, ističe on.

Pošto slijedi proljećno čišćenje zemljišta i pripreme za sadnju, na pojedinim mjestima u naseljima, prisutne su velike količine biootpada.

„Zato smo u svim mjesnim zajednicama postavili velike kontejnere za odlaganje biootpada, to smo, ove godine, uradili dosta ranije nego prethodnih. U te kontejnere, od pet metara kubnih, može da se odlaže i kabasti otpad“, navodi Vujović.

Podsjeća, da se kabasti otpad redovno odvozi ponedjeljkom i četvrtkom.

„Obično je, ranije, taj otpad odlagan uz male kontejnere pa su se stvarale mini-deponije. Sada smo ranije postavili ove velike, sve u cilju da grad bude uredniji i čistiji, da olakšamo našim radnicima te da rad bude efikasniji“, ističe on.

Vujović apeluje na građane da otpad odlažu na za to predviđena mjesta.

„Posebno apelujemo na građane da ne bacaju pepeo i žar u kontejnere. Svakodnevno imamo intervencije u pojedinim naseljima. Nekoliko kontejnera je i izgorjelo. Taj naš inventar nije ni malo jeftin pa bi trebalo malo više da povedemo računa o tome“, kaže za Radio Trebinje Vujović.

Ističe da su i pismenim putem upućivali molbe građanima da pepeo i žar adekvatno odlažu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: