Vučić uručio Orden predsjednici Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vučić uručio Orden predsjednici Srpske

Izvor: RTRS | Datum:15.02.2022.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovana je danas Ordenom Srbije na lenti povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije.
 
Orden je predsjednici Srpske u Beogradu uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na ceremoniji dodjele Sretenjskih priznanja.

Predsjednica je zahvalila Vučiću na ovom visokom odlikovanju, rekavši da će Orden od danas nositi s velikim ponosom.

 
 
 
 
 
Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objava koju deli Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

U Srbiji se danas obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na dva važna događaja iz njene istorije koja su se desila na Sretenje, 15. februara - početak Prvog srpskog ustanka 1804. i proglašenje Sretenjskog Ustava 1835. godine.

Dodjela ordena povodom Sretenja je svake godine najsvečaniji čin programa obilježavanja Dana državnosti, kojim se Srbija odužuje zaslužnim pojedincima i institucijama.

Ovaj orden se dodjeljuje predsjednicima država i vlada za naročite zasluge učinjene za srpsku državu i narod. Prethodnih godina ovaj orden su dobili, između ostalih, predsjednik Češke Miloš Zeman, premijer Bugarske Bojko Borisov, bivši kancelar Austrije Sebastijan Kurc, princ Albert od Monaka i mnogi drugi zvaničnici.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: