Laketa: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Laketa: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.02.2022.

Stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje u proteklom mjesecu je zadovoljavajuće. Ovo je na današnjoj konferenciji za novinare ocijenio Siniša Laketa, načelnik ove uprave.

„Ove godine, januar je, možemo reći bio miran što se tiče praznika, tome je naravno najviše doprinjela odgovornost građana, ali i privrednih subjekata koji su poštovali epidemiološke mjere koje su na snazi. Evidentirano je smanjenje u broju narušavanja javnog reda i mira, broju saobraćajnih nezgoda, a došlo je i do smanjenja broja krivičnih djela za 66% u odnosu na januar 2021. godinu“, dodao je Laketa.

Načelnik Sektora policije Miodrag Janković je kratko predstavio rad uniformisane policije u posmatranom mjesecu.

„U januaru 2022. godine, evidentirano je za 36 % manje slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Evidentirana su 14 slučajeva narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno 17 počinilaca. Evidentirano je 15 prekršaja. U izvještajnom periodu evidentirano je 20 saobraćajnih nezgoda od kojih je četiri sa lakše povrijeđenim licima, dvije sa teškim tjelesnim povredama i 14 sa materijalnom štetom. Ni u ovom ni u uporednom periodu nisu evidentirane SN sa poginulim licima“, kazao je Janković.

„PU Trebinje je, u januaru 2022. godine, evidentirala osam krivičnih djela, što je manje za 66% u odnosu na uporedni period. Od ukupnog broja krivičnih djela na opšti kriminalitet se odnosi sedam, na privredni kriminalitet jedno krivično djelo. Od ukupnog broja krivičnih djela po poznatom učiniocu evidentirano je šest, dok su po nepoznatom evidentirana dva krivična djela . Nadležnim tužilaštvima podneseno je sedam  izvještaja protiv osam lica. Kao 'svjež čin' evidentirana su dva krivična djela, za koja je prijavljeno dva lica“, zaključio je Vukoje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: