U trebinjskoj bolnici najsavremenije laparoskopske operacije žučne kese- Angažovan doktor sa Dedinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U trebinjskoj bolnici najsavremenije laparoskopske operacije žučne kese- Angažovan doktor sa Dedinja

Izvor: Rejting.info | Datum:16.02.2022.

JZU Bolnica Trebinje jedina je bolnica u okruženju u kojoj se izvode laparoskopske operacije žučne kese bez ožiljaka, postoperativne kile, antibiotske terapije, infekcije rane i bez višednevnog oporavka.

Primarijus doktor Goran Vasić, specijalista hirurgije, iz Kliničko- bolničkog centra „Dragiša Mišović“- Dedinje, začetnik je ovakvog vida operativnih zahvata na našim prostorima. Doktor Vasić se iz ove oblasti usavršavao u Sloveniji, Americi, Italiji, a mi imamo čast da ga angažujemo za rad u našoj Bolnici, na zadovoljstvo svih, a posebno naših pacijenata.


Dr Vasić, zajedno sa našim hirurzima, a na čelu sa načelnikom Ođeljenja za hirurgiju sa ortopedijom dr Vladom Raševićem, sada ove operativne zahvate izvodi zahvaljujući novom laparoskopskom stubu, unapređene, najmodernije tehnologije u regionu, izuzetno realističnog prikaza sa 4K tehnologijom.


Pacijenti koji su danas operisani, sutra su već kod kuće, a postoperativni oporavak nije potreban, jer se operativni zahvati izvode kroz pupak sa optikom debljine 5 mm, što ostavlja dilatiranu rupicu veličine 3 mm, na koju se poslije operacije postavlja samo flaster. Dakle nema previjana rane, a flaster se skida na prvom i jedinom kontrolnom pregledu za sedam dana.


Dr Vasić je jedini hirurg koji ove operativne zahvate izvodi sa optikom minimalne veličine, što onemogućava stvaranje postoperativne kile, a uz pomoć najsavremenijeg laparoskopskog stuba zahvati se izvode mnogo lakše i brže, što je još jedna u nizu prednosti za pacijente.


Naša Bolnica je jedina u okruženju koja na ovakav, jedinstven način izvodi laparoskopske operacije žučne kese, a sve zahvaljujući dr Vasiću.


I u bolnicama u okruženju se izvode laparoskopske operacije žučne kese, ali gđe pacijenti ostaju na višednevnom bolničkom liječenju, te postoperativno primaju antibiotike, a sam oporavak je bolan i traje mnogo duže.


Zahvaljujući ovoj, minimalno invazivnoj hirurgiji, pacijentima je trajno i značajno olakšan dalji život i rad, a odmah sutradan, nakon izvršene operacije, pacijenti odlaze kući, vraćaju se svim svojim aktivnostima, fizičkom naporu, pa čak i teretani. Dakle, pacijenti nemaju apsolutnu nikakvu zabranu, mogu da se kreću, da obavljaju sve kućanske poslove, unose hranu i piće koje žele bez ikakvog straha.
Prije operacije, pacijenti dolaze u bolnicu u poslijepodnevnim časovima, a narednog dana se izvodi operacija, dok je otpust planiran 24 h nakon operacije, dakle pacijenti u bolnici ne provode ni 48 h.


Prim. dr Goran Vasić će i u narednom periodu ordinirati u trebinjskoj bolnici o čemu će pacijenti biti blagovremeno informisani.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: