Fotografija najbolji način promocije ljepota Republike Srpske i BiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Fotografija najbolji način promocije ljepota Republike Srpske i BiH

Izvor: RTRS | Datum:18.02.2022.

Fotograf Vladimir Tadić govorio je u emisiji "Razbudilnik" Radija Republike Srpske o inspiraciji koja je najizraženija u jutarnjim časovima na planini i zaljubljenosti u prirodu.
 
Tadićeve fotografije predstavljene su na velikom svjetskom skupu Expo Dubai. Riječ je o svjetskom sajmu na kojem 190 zemalja do 31. marta predstavlja svoju kulturu, inovacije, znamenitosti i prirodne ljepote.

- Izlaganje fotografija na ovakvom mjestu je za mene velika čast, a odabrao sam fotografije sa motivima planina Cincar, Kozara i Čemernica i mnoge drugih drugih ljepota. Većina mojih fotografija nastaje slučajno, u prolazu, kada uhvatim trenutak. U ovoj godini nadam se većim mogućnostima za putovanje kako u inostranstvo tako i po BiH - rekao je Tadić gostujući u "Razbudilniku".

Njegova fotografija "Grahovo" nalazi se i na ovogodišnjem kalendaru Svjetske meteorološke organizacije za mjesec avgust, i odabrana je među 1.000 fotografija iz cijelog svijeta.

Tadić takođe uređuje i stranicu "Svjetlopis" na društvenim mrežama, gdje objavljuje fantastične fotografije sa svojih uspona na razne planine, ali izazov mu predstavlja i fotografisanje ljepota oko Banjaluek koje su objavljene u knjizi "Milion koraka oko grada, Planinarsko-pješački vodič oko Banjaluke". 

Neke od njegovih fotografija, ovih dana, mogu se pogledati i na izložbi Concept photo, koja je otvorena u Banskom dvoru u Banjaluci.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: