Mimoza ove godine pobijedila pandemiju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mimoza ove godine pobijedila pandemiju

Izvor: RTRS | Datum:19.02.2022.

Tradicionalni praznik mimoze svečano je počeo na Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom, a za danas je planirana velika fešta od mimoze, ribe i vina.


 

Ovaj, 53. praznik po redu posvećen žutom cvijetu počeo je sinoć, a prethodno je ulicama prošla povorka muzičara, mažoretkinja, trombonjera.

Predsjednik opštine Stevan Katić rekao je na otvaranju da je Praznik mimoze održao kontinuitet, sačuvao autentičnost i veze koje traju već pet decenija.

- Istina je da je epidemiološka situacija i u proteklom periodu bila neizvjesna, ali mi smo 53. Praznik mimoze planirali sa optimizmom i pokazalo se da je to bila dobra odluka - istakao je Katić.

Novljane i goste očekuje više od 40 programa koji će trajati do polovine marta, a Katić je uvjeren da će se među njima naći nešto zanimljivo za svačiji ukus.

- Vidjećemo se sutra na fešti, potom na maskenbalima i koncertima, kulturnim i sportskim programima, družićemo se sa gostima iz slovenačkog Novog Mesta, ruskog Sankt Peterburga, Beograda i turskog grada Jedrene - rekao je Katić.

Velika fešta od mimoze, ribe i vina biće održana danas prije podne duž novske rivijere. Povorka kreće iz Kumbora, a centralna svečanost je na platou ispred Mjesne zajednice Baošići u 11.00 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: