Uspješan nastup TO Foča na Sajmu zavičaja u Novom Sadu- tradicionalna hrana i ljepote prirode mame turiste | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uspješan nastup TO Foča na Sajmu zavičaja u Novom Sadu- tradicionalna hrana i ljepote prirode mame turiste

Izvor: Radio Foča | Datum:21.02.2022.

Na nedavno održanom Sajmu zavičaja u Novom Sadu, Turistička organizacija opštine Foča dogovorila je posjetu medijskih kuća iz Srbije, a i predstavnici više opština iz zemalja u okruženju, koje su učestvovale na Sajmu, oduševljeni ljepotom fočanskog kraja, najavili su da će posjetiti neke od ovdašnjih turističkih destinacija.

Na trećem Sajmu zavičaja učestvovalo je više od 100 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Rumunije, Mađarske, BiH i Sjeverne Makedonije, a ovogodišnja tema glasila je “Zavičaj kroz turizam, privredu i kulturu”.

Vršilac dužnosti direktora TO Foča Spomenka Popadić kaže da su posjetioci Sajma na njihovom štandu, pored toga što su mogli da se kroz brošure upoznaju o turističkim atrakcijama ovog kraja, imali priliku i da probaju pršut i sir sa platoa kanjona Tare, rakiju travaricu od trava sa Zelengore, te razne sokove, pekmeze, gljive, suvo voće…

 

“Trudili smo se da na što bolji način predstavimo naše prirodne ljepote, a dio naše tradicije predstavili smo i kroz žensku narodnu nošnju, zahvaljajujući podršci Kulturno-umjetničkog društva Foča. Uspostavili smo dobru komunikaciju i sa novosadskim medijima, koji su oduševljeni našom prezentacijom, tako da smo se dogovorili da u maju dođu u Foču”, kaže Popadićeva.

Ona je dodala da su razmijenili kontakte sa brojnim izlagačima Sajma, koji su najavili dolazak na rafting na Taru i Drinu i u obilazak atraktivnih destinacija u Nacionalnom parku “Sutjeska”.

“I posjetioci i izlagači Sajma oduševili su se ljepotom fočanskog kraja- raftingom, ponudom Nacionalnog parka “Sutjeska”, planinama, jezerima, a posebna zainteresovanost bila je za Pješčane piramide. Veliki broj ljudi nije ni znao da postoji takav prirodni fenomen u opštini Foča”, navodi Popadićeva.

Ona je istakla da se učesnicima i posjetiocima Sajma iz Slovenije, Mađarske i Sjeverne Makedonije, od kojih su neki već dolazili na rafting u Foču, uz prirodne ljepote posebno svidio planinski sir i pršut, kao i ostali tradicionani proizvodi, pa su najavili da će rado doći u Foču i zbog dobre gastro ponude.

Turistička organizacija Foče priprema se i za nastup na Sajmu turizma u Beogradu idućeg mjeseca.

U toku je izrada promotivnog filma o prirodnim ljepotama Foče, u saradnji sa produkcijskom kućom Mania, koji će biti prikazan na beogradskom sajmu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: