TREDEA organizovala prijem za novinare: Sublimirani rezultati projekta Moja Budućnost | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

TREDEA organizovala prijem za novinare: Sublimirani rezultati projekta Moja Budućnost

Izvor: Radio Trebinje | Datum:22.02.2022.

Povodom završetka aktivnosti projekta Moja Budućnost u našem gradu, Fondacija Helvetas Moja Budućnost, Grad Trebinje i Razvojna Agencija Grada Trebinja – TREDEA organizovali su danas prijem za novinare.

Na ovom prijemu kroz neformalan razgovor sumirane su aktivnosti dosadašnjeg rada.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković je istakao da je saradnja sa Fondacijom Helvetas Moja Budućnost od 2018. godine na najvišem mogućem nivou.

„Kada je Grad Trebinje potpisao sporazum o saradnji, realizovao se veliki broj projekata ukupne vrijednosti preko 250 hiljada maraka. Radilo se o mnogo projekata, od kojih je najvažniji sektor obrazovanja, gdje smo na veoma dobar način povezali privredne subjekte sa školama“, kazao je Bošković.

Sven Dominković, menadžer projekta Fondacije Helvetas Moja Budućnost je rekao da su sublimirani rezultati u Trebinju nešto što se ne može izmjeriti novcem.

„Mislim da smo postigli da se stav po mnogim pitanjima kod ljudi promijenio i počeli su da se uključuju u obrazovanje. Uključili su se u reviziju nastavnog plana i programa, nude praktičnu nastavu, što je za učenike najvažnije. Ako pogledate na učenike svuda u svijetu, svi će vam reći da je praktični dio mnogo važniji od onog što uče u školskim klupama. Naravno, treba znati teorijske osnove, ali kada učenik ima priliku da ode u preduzeće i da nauči na licu mjesta kako se radi posao, onda znate da ćete dobiti pravog profesionalca“, zaključio je Dominković.

Ranko Biberdžić ispred Razvojne Agencije Grada Trebinja – TREDEA kazao je da tok projekta nije išao baš tako lako, uloženo je dosta truda i strpljenja.

„Bilo je potrebno uspostaviti zaista dobru saradnju između srednjih stručnih škola i institucija. Kompanije su se odazvale i mnoge od njih su učestvovale u različitim projektima. Pomogli su nam dosta dajući nam veoma važne sugestije i razumjeli su potrebe i potencijal ovoga projekta“, objasnio je Biberdžić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: