Фондација Свети Вукашин покренула сопствену производњу домаћег сока и производа за његу тијела – на иновативан начин прикупљају донације (ФОТО) | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Фондација Свети Вукашин покренула сопствену производњу домаћег сока и производа за његу тијела – на иновативан начин прикупљају донације (ФОТО)

Извор: X-portal | Датум:22.02.2022.

Чланови Фондације Свети Вукашин из Требиња недавно су поред хуманитарног рада на терену и бриге о члановима заједнице којима је потребна помоч, покренули властиту производњу природних сокова и херцеговачких сирева из уља.

На тржишту се ових дана тако може пронаћи домаћи сок “АГАПЕ”, који је како кажу из Фондације добијен искључиво хладним цијеђењем воћа и то јабуке, цвекле, мркве и дивљег нара и други који је у понуди добија се истим поступком од јабуке, дуње и крушке. Финални производ пролази кроз процес пастеризације који омогућава чување сока у неким кућним условима и више од годину дана.

“Циљ нам је да у овај пројекат укључимо што више произвођача из наше регије. То су производи чијом продајом помажемо потребите у нашој заједници, првенствено у територијалном простору Епархије Захумско – херцеговачке и приморске. Временом смо профилисали неке производе, за које сматрамо да би били интересантни купцима, али и с циљем да они куповином истих, поправе квалитет свог живота а уједно буду и донатори наше Фондације ” кажу из ове хуманитарне организације која је својим опсежним активностима у зејдници у протеклом периоду привукла велику пажњу и значајан број чланова.

Поред сокова са ознакон Фондације у продаји су и производи за његу тијела који се производе у локалним од провјерених су произвођача, као и производи за повећање и стабилизацију здравља људи. Уз поменуто, сви који желе помоћи рад Фондације могу пронаћи и сиреве из уља у разним варијантама од класичног до оног са ароматичним биљем наших крајева, као и онај пикантнијег укуса.

Сви артикли који имају етикету Фондације посједују одговарајуће декларације и гаранцију на своје производе,да су од природних састојака.

“У старту нам је идеја била да се бавимо премиум квалитетом и да прије свега упознамо наше потенцијалне купце, сараднике а на крају и донаторе, и да им представимо визију нашег коцепта. Ми желимо да понудимо само природне производе, јер сматрамо да се у њима крије тајна здравог живота” закључују у Фондацији.

Тренутно се производи могу купити у манастирској продавници Тврдошког манастира, Херцеговачкој Грачаници и Епархијској књижари.

Извор: X портал


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: