Godišnji pomen i sjećanje na Vladiku Atanasija (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Godišnji pomen i sjećanje na Vladiku Atanasija (FOTO)

Izvor: Herceg RTV | Datum:23.02.2022.

Svečano je otvorena izložba Episkopa Atanasija Jektića ,, Tvoje od tvojih'' autora Jeromonaha Teofila  Petrovića u Kuturnom centru Trebinje,  povodom godišnjice upokojenja umirovljenog Episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija.

Pored izložbe, biće upriličen i niz predavanja i okruglih stolova, od danas pa do 25. februara u Kulturnom centru Trebinje. Godišnji parastos i sveta Liturgija biće služeni u trebinjskom Sabornom hramu, na Zadušnice, 26. februara 2022. godine.

Sa namjerom da se kroz lična svjedočanstva o bogoslovskom i pastirskom radu rasvjetli i sačuva sjećanje i naročita povezanost blaženopočivšeg Episkopa sa geografskim, ali i duhovnim prostorima koji su oblikovali njegovu misao i shvatanje hrišćanskog života. Pomenuti razgovori tematski će se bazirati na vezama vladike Atanasija sa Svetom Gorom, ranohrišćanskim svetinjama Male Azije, Svetom Zemljom, Kosovom i Metohijom ali i samom Hercegovinom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: