Poribljeno i Goričko jezero | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Poribljeno i Goričko jezero

Izvor: Het | Foto: Het | Datum:24.02.2022.

U toku današnjeg dana nastavljena je akcija poribljavanja voda trebinjskog kraja. Zaposleni u Hidroelektranama na Trebišnjici u saradnji sa zaposlenima u preduzeću „Ribar d.o.o.“ iz Trebinja vrše poribljavanje Goričkog jezera koristeći mlađ iz vlastitiog ribogojilišta „Mirotinj“.

Rukovodilac HE Trebinje I, dipl. inž. Nikola Tubić, u čijem sastavu posluje i ribogojilište, istakao je da HET ovim aktivnostima nastavlja ispunjavati obaveze proistekle iz vodoprivrednih dozvola.

„Svake godine naše ribogojilište proizvede 700 do 800.000 komada mlađi pastrmke kojima se kroz 15 do 20 akcija poribljavanja obogate vode hercegovačkog kraja. Danas, nastavljamo akciju poribljavanja Goričkog jezera i to sa 300 komada mekousne pastrmke veličine 30 do 35 centimetara.“

Prilikom proizvodnje mlađi i poribljavanja, zaposleni na ribogojilištu „Mirotinj“ naročito vode računa o što većoj zastupljenosti autohtonih vrsta kao što su potočna i mekousna pastrmka.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: