Predstavnici Grada Trebinja učestvovali u radionici o zaštiti geografskog porijekla proizvoda iz BiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Predstavnici Grada Trebinja učestvovali u radionici o zaštiti geografskog porijekla proizvoda iz BiH

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.02.2022.

Međunarodna Agencija za hranu i poljoprivredu FAO BiH organizovala je danas radionicu u Neumu na temu zaštite geografskog porijekla prehrambenih proizvoda iz BiH.

Učesnike radionice pozdravio je nacionalni koordinator FAO u BiH Vlado Pijunović, a skupu su prisustvovali i predstavnici Grada Trebinja – načelnik odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Bojan Vučurević i direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja Veselin Dutina.

Prezentaciju o iskustvima iz Turske u oblasti zaštite geografskog porijekla prehrambenih proizvoda održala je prof. dr Sertak Dokuzlu, a rezultate istraživanja potencijala u ovoj oblasti na nivou BiH učesnicima radionice predstavio je Dragan Brenjo iz Agencije za bezbjednost hrane BiH.

Prema riječima načelnika Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Grada Trebinja Bojana Vučurevića, učešće predstavnika Trebinja u ovoj radionici predstavlja „korak ka zaštiti geografskog porijekla određenih prehrambenih proizvoda sa teritorije našeg grada, što za cilj ima diferenciranje naših proizvoda na tržištu, kao i njihovo bolje pozicioniranje na istom“


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: