Završena akcija obilježavanja minskih polja na arapskom jeziku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Završena akcija obilježavanja minskih polja na arapskom jeziku

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.02.2022.

Gradska organizacija Crvenog krsta Trebinje i Javna ustanova "Ekologija i bezbjednost" grada Trebinja, u selima pograničnog područja, na nekadašnjoj liniji razgraničenja u posljednjem ratu, završili su akciju obilježavanja minskih polja na različitim dijalektima arapskog i na engleskom jeziku.

“Postavljeno je pedesetak upozoravajućih plakata od Zubačkog platoa, na granici sa Crnom Gorom i Hrvatskom, preko Petrovog polja i dalje u oblastima Šume trebinjske i Popovog polja. Ove aktivnosti provodimo zadnjih nekoliko godina, od kada je aktuelna migrantska kriza i od kada imamo ilegalne migrante i na našim prostorima. Upozorenja su pisana na pet dijaleketa arapskog jezika i na engleskom jeziku, kako bi ih ilegalni migranti razumjeli, nadamo se da će biti od koristi, pogotovo jer sa nadolazećim lijepim vremenom očekujemo i veći priliv osoba koje ilegalno prelaze granicu”, kaže Marica Tomović, sekretar Crvenog krsta Trebinje. 

Plakate je štampao Međunarodni komitet Crvenog krsta, a aktivnosti na obilježavanju minskih polja biće nastavljene krajem ljeta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: