TREBINJE MEĐU DESET GRADOVA SA NAJBOLJIM STRANIM INVESTICIJAMA: Atraktivna lokacija za ulaganja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

TREBINJE MEĐU DESET GRADOVA SA NAJBOLJIM STRANIM INVESTICIJAMA: Atraktivna lokacija za ulaganja

Izvor: SRNA | Datum:25.02.2022.

U SPECIJALNOM izvještaju "Evropski gradovi i regije budućnosti 2022/23" u izdanju eminentnog magazina "Fajnenšel tajms" Trebinje je izabrano u kategoriji 10 najboljih malih gradova sa najboljim strategijama FDI /SDI - stranih direktnih investicija/, a ovo je dobra poruka za sve potencijalne investore da ulažu u Trebinje, ocijenio je zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković.

– To je veoma značajno jer je dobar pokazatelj i poruka da gradska uprava Trebinja sa svim partnerima sa kojima sarađuje na lokalnom nivou i na nivou Republike Srpske i BiH stvara povoljno poslovno okruženje – rekao je Bošković novinarima.

On smatra da je ovo dobra poruka za sve potencijalne investitore da ulažu u Trebinje, da otvaraju nova radna mjesta.

– Naravno, ovo je sve i te kako povezivo sa projektom osnivanja prve slobodne zone u Republici Srpskoj. Dakle, jasna je poruka da slobodna zona u Trebinju ima perspektivu zato što je ovo pokazatelj da i uz određenu infrastrukturu, morate raditi i na administraciji kako bi pokrili sve oblasti koje su od interesa za investitore – naveo je Bošković.

Prema njegovim riječima, ovo je odličan i besplatan vid reklame za Trebinje budući da će vijest o lokalnim zajednicama koje su izabrane u svim kategrijama biti dostupna u specijalnom izdanju ovog važnog magazina.

– Izuzetno je značajno i sigurno je da će svi oni koji prate ovaj magazin primijetiti Trebinje kao atraktivnu lokaciju za ulaganja – rekao je Bošković.

Čak 356 gradova je ocijenjeno i grupisano prema veličini stanovništva u pet kategorija: najveći, veliki, srednji, mali i mikro gradovi. Oni su rangirani na osnovu podataka prikupljenih u pet potkategorija: ekonomski potencijal, povoljno poslovanje, povezanost, ljudski resursi i stil života, te isplativost.

Osim Trebinja, među 10 najboljih malih gradova sa najboljim strategijama FDI /SDI – stranih direktnih investicija/ su i Gradiška, Zvornik i Laktaši iz Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: